De elegante curves van haar kelkbladeren doen haar Griekse naam eer aan. Calla -de mooie – ook wel bekend als Zantedeschia, is met haar elegante vormen een waar kunstwerk. Tussen de zachte, groene, soms gespikkelde bladeren komen stelen omhoog met aan het einde schitterend gevormde kelken. Veelvoorkomende kleuren zijn wit, roze, geel, rood, paars, oranje of zelfs bijna zwart. Ze werd in de 18e eeuw ontdekt in de Zuid-Afrikaanse moerassen en groeide uit tot een geliefde, exotische kamer-en terrasplant die het gehele jaar verkrijgbaar is.
Sierlijke vormen, gladde lijnen: Calla biedt rust en vreugde in drukke levens en is zo een bloeiende geluksbrenger. De betekenis van Calla gaat eeuwen terug, oude Grieken en Romeinen zagen in de prachtige bloem een symbolische kelk om samen mee te proosten op het goede.
En dat geldt nog altijd: Calla staat voor het geluk van een zonnig moment, een lief gebaar, een vers kopje thee, op straat een glimlach uitwisselen met een onbekende en alle momenten die het leven net wat mooier maken! Calla staat voor groot en klein geluk; om in huis te halen, te geven, te krijgen én om van te genieten, want van Calla word je SO HAPPY!
Kleur je dag met Calla
Die boodschap krijgt extra kracht door de vele prachtige kleuren van Calla in te zetten: rood voor liefde, roze voor nieuw leven, oranje, groen en geel voor vreugde, paars en zwart voor theater en wit voor onschuld. Er zijn zelfs tweekleurige Calla’s, voor wie niet kan kiezen of dubbel wil inzetten op al dit fraais. Om zelf van te genieten of cadeau te geven: gedeeld geluk is dubbel geluk.
Met So Happy Calla geef je een klein geluksmomentje in de vorm van een prachtige plant.
De Calla is een knolgewas en is in de 18e eeuw ontdekt in het moerrassengebied van Zuid Afrika. Een gouverneur heeft de plant naar Europa gestuurd. Op onze kwekerij duurt het 3 maanden voordat de Calla knol is uitgegroeid tot een mooie plant. Dat lijkt misschien best wel snel, maar de knol zelf is al 3 jaar oud! Deze heeft er 2 zomerseizoenen over gedaan om te zijn waar die nu staat. Op de bollenvelden tussen de tulpen en narcissen wordt de bol met veel liefde door de bollenkweker verzorgd en geteeld.
Bij kamertemperatuur voelt de Calla zich het meeste op z’n gemak. Kies een standplaats met voldoende schaduw en dus liever niet op een vensterbank die gericht is op het zuiden of zuidwesten. Houd je thermostaat lekker constant op (max.) 20 graden Celsius; zo wordt je beloond met de elegante bloemenpracht van Calla! Geef de Calla één a twee keer per week water en zorg ervoor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan. De plant houdt namelijk zijn voeten liever droog.
Leuk idee! Zet de kleurrijke Calla buiten op jouw terras
In de zomermaanden kan de Calla ook naar buiten, hij kan namelijk best wat volle zon hebben. Let op, dat je haar in de winter niet buiten laat staan, want de plant kan niet tegen vrieskou. Tip: poot je uitgebloeide Calla eens in je bloementuin. Niet schrikken, gedurende de herfst zal de plant afsterven, maar de knol zelf blijft in leven. In het voorjaar zal je geduld beloond worden en zul je zien dat de Calla weer tot leven komt, met een beetje geluk zelfs mét bloemen!
Dan is het ook zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de website www.mooiwatplantendoen.nl. Daar vind je de leukste ideeën met kamer- en tuinplanten!
En vergeet vooral niet te genieten van jouw plant. Je kunt ons gerust laten weten hoe het met de plant gaat. Je vindt onze kwekerij ook op Facebook. Vraag je bloemist of lokale tuincentrum eens naar het aanbod Calla’s en laat je verrassen!