Klassieke schoonheid

De elegante curves van haar kelkbladeren doen haar Griekse naam eer aan. Calla -de mooie – ook wel bekend als Zantedeschia, is met haar elegante vormen een waar kunstwerk. Tussen de zachte, groene, soms gespikkelde bladeren komen stelen omhoog met aan het einde schitterend gevormde kelken. Veelvoorkomende kleuren zijn wit, roze, geel, rood, paars, oranje of zelfs bijna zwart. Ze werd in de 18e eeuw ontdekt in de Zuid-Afrikaanse moerassen en groeide uit tot een geliefde, exotische kamer-en terrasplant die het gehele jaar verkrijgbaar is.

Geluksbrenger Calla

Sierlijke vormen, gladde lijnen: Calla biedt rust en vreugde in drukke levens en is zo een bloeiende geluksbrenger. De betekenis van Calla gaat eeuwen terug, oude Grieken en Romeinen zagen in de prachtige bloem een symbolische kelk om samen mee te proosten op het goede.

Het leven is mooi.

En dat geldt nog altijd: Calla staat voor het geluk van een zonnig moment, een lief gebaar, een vers kopje thee, op straat een glimlach uitwisselen met een onbekende en alle momenten die het leven net wat mooier maken! Calla staat voor groot en klein geluk; om in huis te halen, te geven, te krijgen én om van te genieten, want van Calla word je SO HAPPY!

Deel het geluk!

Kleur je dag met Calla

Die boodschap krijgt extra kracht door de vele prachtige kleuren van Calla in te zetten: rood voor liefde, roze voor nieuw leven, oranje, groen en geel voor vreugde, paars en zwart voor theater en wit voor onschuld. Er zijn zelfs tweekleurige Calla’s, voor wie niet kan kiezen of dubbel wil inzetten op al dit fraais. Om zelf van te genieten of cadeau te geven: gedeeld geluk is dubbel geluk.

Met So Happy Calla geef je een klein geluksmomentje in de vorm van een prachtige plant.

De Calla is een knolgewas en is in de 18e eeuw ontdekt in het moerrassengebied van Zuid Afrika. Een gouverneur heeft de plant naar Europa gestuurd. Op onze kwekerij duurt het 3 maanden voordat de Calla knol is uitgegroeid tot een mooie plant. Dat lijkt misschien best wel snel, maar de knol zelf is al 3 jaar oud! Deze heeft er 2 zomerseizoenen over gedaan om te zijn waar die nu staat. Op de bollenvelden tussen de tulpen en narcissen wordt de bol met veel liefde door de bollenkweker verzorgd en geteeld.