Over Dynaplant

Uw Calla specialist, 52 weken per jaar

Dit zijn wij

Dynaplant levert Calla’s; in grote aantallen – 52 weken per jaar! Wij zijn een echte plantenspecialist. Teelt en verkoop is volledig op elkaar afgestemd, waardoor wij kunnen leveren wat én wanneer u het nodig hebt. U kunt bovendien profiteren van een breed assortiment plant én toegevoegde waarde-mixen. Zo maakt u uw aanbod elke periode uniek.

Zo doen we dat

De lat ligt hoog en we zijn ambitieus. Al onze processen zijn zo ingericht dat wij kwaliteit kunnen garanderen; van plant tot logistiek. Daarvoor zijn specifieke processen geautomatiseerd, zoals plantselectie en ons ordersysteem.

Belangrijk voor ons

Onze blik is altijd gericht op de toekomst; waarbij klantbehoefte én duurzaam ondernemen belangrijke pijlers zijn. We passen ons continu aan, waardoor wij nu en in de toekomst onze klanten op verantwoorde wijze kunnen leveren. Samenwerking zit in onze genen; we investeren veel in onze mensen, leveranciers en afnemers.

Dit is ons verhaal

Dynaplant anno 2004

Dynamisch! Oprichters Martin van der Lugt en Peter Varekamp hebben in het bedrijfsplan van hun nieuwe kwekerij duidelijk gekozen voor ambitie én dynamiek. Sinds de oprichting is de organisatie continu in beweging;

  • Van teeltgedreven organisatie wordt de omslag gemaakt naar vraaggedreven teelt.
  • Altijd volgend in duurzame initiatieven, zoals WKK met gesloten watersysteem, heeft de hoogste normering van MPS-A en gap en SQ en maakt vanaf de komende jaren gebruik van het aardwarmte-systeem.
  • Samenwerking met keten (achterwaarts); veredelaars worden nauw betrokken bij het productieproces van Dynaplant, zodat ook zij meebewegen van teelt- naar vraaggedreven leveren.

Onze planten

Nauw betrokken bij veredeling

De kwekerij opgezet voor de teelt van Calla en houdt zich ook bezig met de seizoensteelt van Clivia.  Dynaplant is nauw betrokken bij de veredeling van Calla’s en richt zich samen met hun leveranciers op de verbetering van het assortiment, waarbij houdbaarheid, aantal bloemen, kleurvastheid en sierwaarde voor de consument continu worden beoordeeld.

Onze producten

Customized; van merk tot white label

We leveren onze planten onder ons eigen herkenbare label, maar het productieproces is zo ingericht dat wij prima conform andere gewenste specificaties kunnen leveren. Dynaplant is tevens hoofdaanbieder van Calla’s onder de bekende plantenlabels: Dolc’ Amore en MoreLIPS®

We helpen onze klanten ook graag bij het ontwikkelen van een eigen merk product en/of productlijn. Hierdoor bent u altijd herkenbaar op het plantenschap. Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op met onze verkopers.

Onze mensen

Zij maken het gewone, bijzonder

Van teeltspecialisten, logistiek medewerkers tot verkoop iedereen zet zich dagelijks voor ons bedrijf én voor u in. De meeste medewerkers werken al jaren bij ons; samen hebben we veel kennis opgebouwd om processen optimaal af te stemmen.

Blik op de toekomst

Verantwoord ondernemen is onze basis

We nemen onze verantwoordelijkheid als bedrijf en zetten ons enorm in voor milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde oplossingen; wij zijn continu in beweging! We volgen de MPS richtlijnen met een volledig gesloten waterhouding; dit betekent dat wij ons water hergebruiken.  We hebben een GroenLabel kas; hiermee voldoen wij aan de hoogste milieu- en energiebesparingseisen.

Onze planten hebben warmte nodig om te groeien; deze warmte wekken wij op met onze eigen WKK-installatie. We produceren hiermee elektra voor ons zelf of om aan het net te leveren. Hierdoor gebruiken wij het gas optimaal. Ook alle restwarmte wordt benut; de vrijgekomen restwarmte gebruiken wij zelf.

Vanaf 2017 zijn wij aangesloten op de aardwarmte van TriasWestland. Hierdoor kunnen we warm water uit de ondergrond gebruiken om de kas te verwarmen. Dit vermindert onze WKK en reduceert de CO2 uitstoot.

Onze bedrijfsvideo

Contact opnemen

Wilt u meer weten over de actuele beschikbaarheid? Stuur een bericht.

Naar contact

Aanbod

Bekijk de mogelijkheden van ons toegevoegde waarde aanbod.

Bekijk de mogelijkheden