Monstera; mega en makkelijk

De Monstera maakt met zijn grote, ronde bladeren een statement in je huis. De gaten geven de plant een extra, stijlvol element. De plant kan ook wel tegen een stootje; ze komt uit zuidelijk Mexico en Panama; een echte wereldreiziger dus! Heb je een Monstera in je huis staan? Het zaadje van deze plant is vanuit de Amazone geplukt en naar Nederland gehaald. In onze kassen hebben we een klein stukje tropisch regenwoud nagebootst. Met veel liefde en zorg is die uitgegroeid tot waar die nu staat. Zo heeft jouw Monstera al een hele reis achter de boeg!

Monstera’s zijn van nature klimplanten die in het wild tot wel 20 meter hoog kunnen worden en tot hoog in de bomen groeien.. Deze mega plant is multifunctioneel; gebruik hem als natuurlijke roomdivider, als levende luchtzuiveringsinstallatie en voor het opvullen van saaie hoekjes in je woonkamer.

De meest bekende soort is de Monstera deliciosa. Deliciosa verwijst naar de heerlijke, 20 cm lange vruchten die vroeger in Midden-Amerika werden geteeld. De smaak heeft iets weg van de banaan en ananas. Helaas zul je thuis niet snel de vruchten van je Monstera kunnen plukken, maar wel genieten van haar schoonheid en imposante bladeren.