Verzorging

Vertel! Wat heb je gekocht?

Onze elegante Calla of de vrolijke Cilvia? In onze kwekerij telen wij beide kleurrijke potplanten.  Wij zijn trots dat jij voor onze planten hebt gekozen. We vertellen je graag over onze planten en geven je tips hoe je ze thuis het beste kunt verzorgen.

Calla

In de 18e eeuw is Calla is ontdekt in het moerrassengebied van Zuid Afrika. Een gouverneur heeft de plant naar Europa gestuurd. De Calla is een knolgewas. Op onze kwekerij duurt het 3 maanden voordat de Calla knol is uitgegroeid tot een mooie plant.

 

Clivia

De Clivia komt net als de Calla uit Zuid Afrika. Haar officiële naam is Clivia miniata.  De Clivia wordt vanuit een zaadje in ruim 24 maanden opgekweekt tot één volwassen kamerplant.


Tips van de kweker

Bij kamertemperatuur voelt de Calla zich het meeste op z’n gemak. Kies een standplaats met voldoende schaduw, dus niet in de volle zon. Houd je thermostaat lekker constant op (max.) 20 graden én je wordt beloond met de elegante bloemenpracht van Calla! Geef de Calla één á twee keer per week water en zorg ervoor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan. De plant houdt namelijk zijn voeten liever droog.

Leuk idee! Zet de kleurrijke Calla buiten op jouw terras

In de zomermaanden kan de Calla ook naar buiten. Kies net als binnen voor een standplaats met voldoende schaduw, dus niet in de volle zon. Let op, dat je haar niet in de winter buiten laat staan want de plant kan niet tegen vrieskou.

Tips van de kweker

De Clivia is een plant die om heel weinig verzorging vraagt. Zet haar niet in de volle zon maar kies een schaduwrijke plaats.  Geef in de zomer één keer per week water. In de winter groeit de plant langzamer en volstaat één keer per twee weken. Zorg ervoor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan. De plant houdt namelijk zijn voeten liever droog.

Winterslaap! Gun jouw Clivia wat rust

De natuurlijke rustperiode van de Clivia is de winter. Als de plant is uitgebloeid zet je de plant gedurende 2 maanden in een omgeving met een temperatuur van 5-12 graden celsius. De plant heeft dan weinig licht en minimaal water nodig. Als de grond licht vochtig blijft is dit voldoende. Na 2 maanden zal de Clivia langzaam uit haar winterslaap ontwaken en verrast ze je met een nieuwe bloemsteel.

Vraag aan de Kweker?

Ben je fan van planten?

Dan is het ook zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de website www.mooiwatplantendoen.nl. Daar vindt je de leukste ideeën met kamer- en tuinplanten!

En vergeet vooral niet te genieten van jouw plant. Je kunt ons gerust laten weten hoe het met de plant gaat. Je vindt onze kwekerij ook op Facebook.